Home
algemene info
Aad Schel
landschappen
abstracten
natuur
minimalen
diversen
portretten
frankrijk
laatste werk
 Tresa Schrijver
exposities
aanbieding
Gastenboek
Link

AAD SCHEL Den Haag 1944

Na zijn loopbaan als leraar natuur-en scheikunde stort hij zich alsnog op het tekenen en schilderen, zijn eerste liefde.  Introvert van aard is het schilderen een van de manieren waarop hij zich goed kan uiten.

Hij heeft daarbij de beschikking over een atelier aan huis. Zijn onderwerpen zijn zeer divers, vaak ontleend aan de indrukken opgedaan tijdens de vele reizen die hij maakte. De weergave balanceert vrijwel altijd op de rand van realistisch, figuratief en abstract, soms tegen het minimalisme aan. Daarbij gebruikt hij meerdere technieken, het penseel, de grote kwast, het paletmes, de roller, zand, papier, acryl, olieverf, aquarel.... Hij is bepaald niet bang van kleur,  waarbij zijn toets schakelt van grove streken naar fijne nuanceringen. De kunst van het weglaten is voor hem een ware uitdaging, maar de laatste zet is aan de toeschouwer. Het landschap vormt een veel terugkerend onderwerp. Aad laat zijn creativiteit de vrije loop, hij probeert steeds nieuwe dingen en voorkomt zo dat hij vastloopt in monotonie. Geen series van....... dus. Het portret is een van de uitdagingen die hij graag aangaat. De portretten zijn doorgaans groot van formaat en eigenzinnig van kleur, maar altijd goed gelijkend.

Ondanks de grote verscheidenheid in zijn werk is het toch duidelijk herkenbaar en heeft het een eigen signatuur, die weliswaar zijn eindpunt nog niet heeft bereikt. Zijn werk hangt verspreid door Nederland.

Top